Театрални формации

от 4 до 7 години

Театрална школа

Подготвя деца за формациите "Театър" и "Музикален театър". Заниманията включват: първи стъпки в актьорското майсторство, сценична реч и сценично поведение, ритмика, пластика, танцови умения и дефилиране, позиране пред камера и фотообектив.

Всички деца, с които работим са обединени в Арт център „Арлекин”. В него над сто талантливи варненски деца и младежи се готвят да полетят към светлините на голямата сцена. Там, където не е важно да си голям, важното е да летиш. „Арлекин” е вече център с респектиращи традиции, който се развива и израства през годините, черпейки жива вода от непресъхващия извор на българското и световно изкуство.


Театър

Във формациите се обучават деца от 7 до 15 години. Занятията са фокусирани върху работа с драматургичен текст, сценично поведение, пластика, танцови и певчески умения и изграждане на убедителен сценичен образ. На сцена се представят най-често спектакли, вдъхновени от приказни сюжети.

от 7 до 15 години

Артистичен талант, вокални и танцувални умения – всичко това прави трупата различна и превръща спектаклите и концертите в истинско шоу, емоционално въздействащо със светлини, костюми, музика, пластика. Младите таланти се обучават от изявени в своята област специалисти във формациите – театър и музикален театър.


от 7 до 19 години

Музикален театър

Децата участват в мюзикълни постановки, където развиват и използват своите музикално-сценични и танцувални качества. Заниманията по актьорско майсторство, пластика, солфеж и вокално майсторство превръщат децата в истински мюзикълни артисти.

Младите таланти на „Арлекин” са в основата на работата по осемте проекта на Сдружението, финансирани от община Варна в партньорство с варненски училища и организации за работа с деца с увреждания; със Сдружение „Мога, знам, творя” във Френско-българския проект „Да навлезем в науката чрез театър” в гр.Страсбург, Франция; с младежи от Солун и Торино в проекта „Маските на сцената и в живота” към фонд ”Култура”, ръководен от проф. Сия Савинова.


Театрално студио

Младите актьори се обучават в областта на синтетичния театър, който включва всички форми на драматичен, пластичен и музикален театър. Репертоарът включва образци от националната и световна класика.

от 15 до 19 години

Децата на „Арлекин” участват в общински и благотворителни инициативи, концерти, празници на училища и детски градини, шоу програми, презентации, дефилета. От 2014 г. организираме Фестивал на сценичните изкуства „Звезди на сцената”.


от 19 години и нагоре

Младежки театър

Във формацията участват любители на театралното изкуство на възраст от 19 години нагоре. Основно място в репертоара заемат комедийни спектакли от българската и европейска драматургия.


Info Icon

Творчески екип

Творческият екип на Арт центъра е отворен за съвместни проекти и обмен с всички, които работят за развитие и популяризиране на детското и младежко творчество.

Info Icon

Театрален гардероб

За обогатяване и разнообразяване на нашата дейност допринася наличието на собствена база – арт клуб на ул. „Цимерман” 12 и богат театрален гардероб.

Там, където не е важно да си голям, важното е да летиш. Готов ли си?

„Арлекин” е вече център с респектиращи традиции, който се развива и израства през годините, черпейки жива вода от непресъхващия извор на българското и световно изкуство.

arlekinart@abv.bg

0887 419 860